Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΣΑΔΑΣ _ Τμήμα Αττικής - Προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης : Όχι στην καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή



Α.Π. 2083                                                                                                          Αθήνα 29 Μαρτίου 2017

Προς
 
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Όχι στην καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Με έκπληξη ακούσαμε στις 16.3.2017 την εξαγγελία του Πρωθυπουργού (με τη συναίνεση του Δημάρχου Αθηναίων), πως «θα χωροθετηθεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον πυρήνα του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όμως ο πρωθυπουργός αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, είχαν δεσμευτεί για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή. Για το Μητροπολιτικό Πάρκο είχε ομοίως δεσμευτεί και η Περιφερειάρχης Αττικής (από την οποία δεν έχει εκδηλωθεί αντίδραση στις πρόσφατες εξαγγελίες).

Η ευκολία με την οποία εξαγγέλλεται σήμερα η ανατροπή πολύχρονων σχεδιασμών δεσμεύσεων και νόμων, με παράκαμψη κάθε θεσμικής οδού, πρέπει όλους να μας προβληματίσει και να μας ανησυχήσει : δηλώνει ένα ακραίο έλλειμμα αξιοπιστίας και δημοκρατίας.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρονται βέβαια και σε άλλους ανάλογης έκτασης και ποιότητας σχεδιασμούς για την Αθήνα, στους οποίους το Τμήμα Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων θα επανέλθει.

Οι μεθοδεύσεις όμως για την υφαρπαγή του πάρκου που εκδηλώνονται με τις σημερινές εξαγγελίες, έχουν παρελθόν. Χρονολογούνται από 15ετίας, και πάλι όχημα το γήπεδο του ΠΑΟ, και στη συνέχεια με τις ολυμπιακές (μπάτμιντον) και με λοιπές αυθαιρεσίες (γραφεία ΕΠΟ, μετατροπή του πάρκου με παράνομους δρόμους σε χώρο στάθμευσης κλπ).

Η κατασκευή ενός γηπέδου 35.000 (σύμφωνα με δημοσιεύματα) θέσεων :

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Αρχιτεκτονικό Συνέδριο, τον Οκτώβρη του 2017

Α.Π. 2081                                                                                           Αθήνα 29 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση στην 1η Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής 
και Υπενθύμιση Προθεσμιών
για το Αρχιτεκτονικό Συνέδριο τον Οκτώβρη

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι

Σας καλούμε,

(εφόσον εκδηλώσετε εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής στην Οργανωτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού Συνέδριου),

να συμμετάσχετε στην 1η Συνεδρίαση της Οργανωτικής του Επιτροπής, την Παρασκευή, 7 Απρίλη 2017, ώρα 6 μμ, στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ (Βρυσακίου 15 και Κλάδου, Αθήνα),

με θέμα την Συγκρότησή της, σύμφωνα με τα θέματα της αρμοδιότητάς της, που αναφέρονται στην 1η Ανακοίνωση του Συνέδριου (που σας επισυνάπτουμε).

Σας υπενθυμίζουμε τις προθεσμίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος,

προς την ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Αττικής: tmattikissp@tee.gr , για την συμμετοχή σας στις Επιτροπές του Συνεδρίου είτε για την Παρουσίαση Ανακοινώσεων.

Για την Οργανωτική Επιτροπή: την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απρίλη 2017.

Για την Επιστημονική Επιτροπή: ομοίως, την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απρίλη 2017.

Για την Παρουσίαση Ανακοινώσεων: την 31 Μάη 2017.


ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντώνης Μαούνης

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ελένη Βαφειάδου

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πρόσκληση συμμετοχής σε περίπατο και παρουσίαση του εργαστήριου: Διαδρομές της αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού έως σήμερα στην Αττική. Κυριακή 2.4.2017

























 «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική»


Στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Workshop με θέμα Διαδρομές της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική, σας καλούμε στον αρχιτεκτονικό περίπατο στις εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην Πέτρου Ράλλη, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στον περίπατο θα ηγηθεί η συνάδελφος Ελίνα Πούλου – αρχιτέκτων Msc ΕΜΠ – η οποία θα παρουσιάσει την αρχιτεκτονική και κοινωνική ιστορία της περιοχής.

Η εκκίνηση έχει οριστεί στις 11:00. Το σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων να την παρακολουθήσουν είναι μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Άννης στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Αγ. Άννης.

Για την Οργανωτική Επιτροπή η κα Αντωνία Πάνου.

ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ Τμήμα Αττικής
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΟΥΝΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

Ανακοίνωση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ Τμήμα Αττικής : Για τα φαινόμενα εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθήνα 29 Μαρτίου 2017 
  
Προς  Τον Δήμο Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνος  
   
Για τα φαινόμενα εκτροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια 

Νέος κύκλος της βίας; 

Ένας νέος κύκλος βίας, με στόχο τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος βρίσκεται σε εξέλιξη. Η σημερινή κακοποιός δράση και οι απειλές δεν στρέφονται μόνον εναντίον της ηγεσίας της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου ή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (που πρόσφατα και δημοσίως προπηλακίστηκε): στρέφονται πλέον και κατά των υπαλλήλων που αρνούνται να παρανομήσουν, απλώς για να διευκολύνουν την ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ 1924 Α.Ε. 
 
Των προσφάτων επεισοδίων προηγήθηκε πέρσι ένα διάλειμμα ηρεμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, που διευκόλυνε την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να ικανοποιήσουν τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς για το γήπεδο. 
 
Την σημερινή αναζωπύρωση, φαίνεται ότι προκάλεσε ένα τεχνικό, διοικητικό ζήτημα. 
 
Θα αναφερθούμε σε αυτό συνοπτικά, γιατί το γενεσιουργό της εγκληματικής δράσης στη Νέα Φιλαδέλφεια φαίνεται ότι βρίσκεται αλλού. 

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΑΡΑΓΕΣ : Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους


























Πηγή : arages.gr

Η ποινική δίωξη που ασκείται σε βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (μεταξύ αυτών και τριών μελών της Αριστερής Αγωνιστικής Ενωτικής Συσπείρωσης – ΑΡΑΓΕΣ) που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, αποτελεί ευθεία επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική κινητοποίηση και χειραφέτηση των εργαζόμενων μηχανικών.

Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων (του ίδιου του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ κα) αλλά και της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών την περίοδο 2013-2014 στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, στο ΚΕΑΟ, στο Υπουργείο και το ΕΤΑΑ.

Η κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους και η λειτουργία του κλάδου ειδικών παροχών, αποτελούν αίτημα, διεκδίκηση και κυρίως ανάγκη όλων των συναδέλφων και συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτα μια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόθυμα υλοποιεί τις ίδιες ακριβώς καταστροφικές πολιτικές.

Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση “παράνομης βίας” κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκεται ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους. Αγώνας που οφείλει να συνεχιστεί και σήμερα με μεγαλύτερη ένταση, απέναντι σε όλους όσους υπηρετούν τις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής.

Πρόκειται καθαρά για διώξεις ενάντια σε μέλη του ΤΕΕ και τους αγωνιζόμενους μηχανικούς και στο δικαίωμα τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΕΕ έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται. Οι μηνύσεις κατόπιν υποδείξεως (του κ. Σελλιανάκη και μόνο από τους μάρτυρες) είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο διώξεων και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνόδευσαν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες). Είναι στα γνωστά πλαίσια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Γνωστή τακτική αλλά δε μας αγγίζει. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών – κοινωνικών – πολιτικών κινητοποιήσεων και καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Καλούμε τους συναδέλφους την Τρίτη 28/3 στις 9πμ, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς με συγκέντρωση στις 9πμ στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΗ 8 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (Π.Ο.Ε.)







Πηγή : http://www.poenergias.gr/article.php?id=2412



Αριθ.πρωτ. 9009                                                                        Ημερομηνία 23/3/2017


Συνάδελφοι,

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣ Η ΓΙΑ ΔΙΚΗ 8 ΜΗΧ ΑΝ ΙΚΩΝ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας με αφορμή την επικείμενη ποινική δίκη στις 23-3-2017 κατά 8 συναδέλφων μηχανικών δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση της στους ίδιους και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) .

Η παρουσία και οι παρεμβάσεις των 8 συναδέλφων μαζί με άλλους συναδέλφους στα γραφεία του ΕΤΑΑ κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΤΑΑ την περίοδο 2013- 2014, εξέφραζαν την αντίθεση Σωματείων και Φορέων των Μηχανικών και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ απέναντι στην εξελισσόμενη διαδικασία εξόντωσης των μηχανικών και την αντεργατική πολιτική των Μνημονίων κάτι που προσωρινά είχαν πετύχει καθιστώντας μη εφαρμόσιμες τις διατάξεις του Ν.398/2011 οι οποίες προέβλεπαν σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και οι οποίες τελικώς εφαρμόστηκαν αναδρομικά από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Τέτοιες διώξεις αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και στην ποινικοποίηση των αγωνιστικών συνδικαλιστικών πρακτικών με τελικό στόχο την αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων.

Η ΠΟΕ θα είναι παρούσα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς, την ΤΡΙΤΗ 28/3 στις 9 π.μ. στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση Αλληλεγγύης .


ΨΗΦΙΣΜΑ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου και τους μισθωτούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών


ΨΗΦΙΣΜΑ
14.3.2017

ΨΗΦΙΣΜΑ για την εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου 
και τους μισθωτούς με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών 

Ο ν.4387/2016 για το ασφαλιστικό που ψήφισε πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπήκε σε εφαρμογή από 1/1/2017. Ο παραπάνω νόμος καθιστά την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε μορφή άγριας και ενίοτε δημευτικής φορολόγησης, συνεχίζοντας με άλλο τρόπο την πολιτική των εξοντωτικών αυξήσεων που είχαν ψηφιστεί τον Ιούλιο του 2011 στο πλαίσιο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής». Οι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι βυθίζονται στα χρέη, οι αυτοαπασχολούμενοι εξοντώνονται, ενώ οι συντάξεις θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές.
 
Ειδικότερο θέμα έχει προκύψει για τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών οι οποίοι βρίσκονται σε εξαρτημένη σχέση εργασίας (εργάζονται υποχρεωτικά στην έδρα του εργοδότη, έχουν ωράριο, κ.λπ.), δηλαδή είναι ουσιαστικά μισθωτοί. Η κυβέρνηση παρόλο που παραδέχεται ότι «η καλυμμένη παροχή εξαρτημένης εργασίας από έναν εργαζόμενο που εμφανίζεται ως αυτοαπασχολούμενος συνιστά παράνομη πρακτική» (Εγκύκλιος Φ80000/οικ.5547/248/7.2.2017), αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση απαγόρευσης αυτής της παράνομης πρακτικής, επιχειρεί να την τακτοποιήσει και ομαλοποιήσει, επιμερίζοντας ποσοστό των εισφορών στον εργοδότη του εργαζόμενου με ΔΠΥ.
 
Όμως οι εγκύκλιοι που εξέδωσε (Φ80000/οικ.2460/106/20.1.2017 και Φ80000/οικ.5547/248/7.2.2017) μεταφέρουν την ευθύνη της εφαρμογής στον εργαζόμενο, ο οποίος καλείται να αποδείξει ο ίδιος την εξαρτημένη σχέση εργασίας του καταγγέλλοντας την επιχείρηση στην οποία εργάζεται αν ο εργοδότης δεν συναινεί. Έτσι σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα όσων εργοδοτών δεν θέλουν να καταβάλλουν το κόστος της ασφάλισης που τους αναλογεί.
 
Το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά γραφεία και τεχνικές εταιρείες λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων προκειμένου να γλυτώσει η εργοδοσία το κόστος που της αναλογεί. Κάποιοι εργοδότες προβαίνουν σε μονομερείς μειώσεις μισθών, φορτώνοντας ουσιαστικά το δικό τους μερίδιο στους εργαζόμενους. Άλλοι εργοδότες ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα ΔΠΥ και να δηλώσουν «ελεύθεροι επαγγελματίες». Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι απεμπολούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας. Επίσης πολλά γραφεία πριμοδοτούν τη μαύρη και αδήλωτη εργασία. Σε πολλές επίσης περιπτώσεις δεν πληρώνονται οι μισθοί Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ή πληρώνονται «έναντι».Υπάρχουν βέβαια και εταιρίες που – λόγω μεγέθους που τις καθιστά ευάλωτες σε ελέγχους αλλά και της αντίδρασης των εργαζόμενων, η εργοδοσία θα καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές.
 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το θέμα των εργαζόμενων με ΔΠΥ δεν αφορά μόνο τους αρχιτέκτονες ή ευρύτερα τους μηχανικούς, καθώς μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες ουσιαστικά μισθωτών με εξαρτημένη σχέση εργασίας, από απλούς υπαλλήλους μέχρι εργαζόμενες/ους στην καθαριότητα αμείβονται με δελτίο σαν να είναι υπεργολάβοι.
 
Το τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ συμπαραστέκεται στα αιτήματα των εργαζόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ζητώντας:
 
• Κανονικές προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς καμία μείωση των αποδοχών.
 
• Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
 
• Κατάργηση του ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 
Οι συνάδελφοι αρχιτέκτονες μισθωτοί με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας κατά παράβαση ακόμα και αυτής της νομοθεσίας που σήμερα υπάρχει, μπορούν να απευθύνονται και στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
ο Πρόεδρος 
Αντώνης Μαούνης 
 
η Γενική Γραμματέας 
Ελένη Βαφειάδου
 


Πηγή : syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr


Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς
Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (μεταξύ αυτών και του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, Δ. Πετρόπουλου και του πρώην Προέδρου, Αθ. Μπούμη) που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών και όλων των εργαζομένων, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική δράση.
 
Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ, που διά της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ την περίοδο 2013 – 2014, εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων.
Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση «παράνομης βίας» κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκονται  οι αγώνες όλων όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές.
Οι διώξεις αυτές είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνοδεύουν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες – απαγορεύσεις συγκεντρώσεων – χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες).
Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών κινητοποιήσεων και καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και των Ομοσπονδιών, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς και να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, στις 09:00, στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια Ευελπίδων (Κτήριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2).
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Να είμαστε όλοι εκεί.

Απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ για συμπαράσταση σε 8 διωκόμενους συναδέλφους για τις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το 2013 & 2014, ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών

























Η δίκη των 8 μηχανικών θα διεξαχθεί την Τρίτη 28/3 στις 9πμ στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2.


Να είμαστε όλοι εκεί.
 

Πηγή : web.tee.gr

Απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ για συμπαράσταση σε διωκόμενους συναδέλφους

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, με αφορμή την επικείμενη ποινική δίκη στις 28-3-2017 κατά των συναδέλφων Χρήστου Σπίρτζη τ. Προέδρου του ΤΕΕ, Αντώνη Πρωτονοτάριου Α΄Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Σπυρίδωνα Κοντομάρη πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Αντώνη Μαούνη Προέδρου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Αθανασίου Μπούμη πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Ιωάννη Πάνου Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Θεοπίστης Πέρκα πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Δημητρίου Πετρόπουλου πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, λόγω παρουσίας τους στα γραφεία του ΕΤΑΑ κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΤΑΑ και των παρεμβάσεών τους για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών – μετά από αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και άλλων φορέων και συλλόγων μηχανικών – μαζί με πολλά Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και εκπροσώπους συνδικαλιστικών παρατάξεων και επιστημονικών ενώσεων Μηχανικών, θεωρεί ότι η παρουσία και οι παρεμβάσεις των συναδέλφων ήταν επιβεβλημένες και σκόπευαν αποκλειστικά και μόνο στην προβολή των θέσεων των Μηχανικών αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο (Ν.3986/11) και τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνταν να πληρώσουν οι μηχανικοί που τους οδηγούσαν εκτός επαγγέλματος καθώς και τη διεκδίκηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τις δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων συναδέλφων και την αποτροπή δήμευσης της περιουσίας τους μέσω του ΚΕΑΟ. Για το ίδιο το θέμα το ΤΕΕ είχε προσφύγει στο ΣτΕ.

Οι καταγγελίες του τότε Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη που προκάλεσαν την ποινική δίωξη των συναδέλφων δεν υποστηρίζονται και δεν επιβεβαιώνονται από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, ενώ η στοχοποίηση της διοίκησης του ΤΕΕ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των Ενώσεων των Μηχανικών αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση των θέσεων και των παρεμβάσεων των Μηχανικών που αγωνίζονταν για την καθημερινή επιβίωσή τους και τη βελτίωση των δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την παραπομπή σε δίκη των οκτώ (8) συναδέλφων και ζητά από τους αρμόδιους να σταματήσουν οι διώξεις. Τέτοιες διώξεις, σήμερα μάλιστα που το ιδιαίτερα οξυμένο ασφαλιστικό παραμένει το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα για τη Χώρα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανεργία στον κλάδο, δεν κάμπτουν, απεναντίας ενισχύουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των Μηχανικών.

Διευκρινίζεται ότι ανάλογη απόφαση έλαβε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22-3-2015.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ καλεί τους μηχανικούς να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς.
  
Διαβάστε επίσης 
Ανακοίνωση και Στάση Εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ για την Τρίτη 28.3.2017

Πηγή : www.emdydas.gr

        Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ

ΑΧ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ 98-100,  114 75  ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 64.64.282           FAX:210 64.61.296  e-mail: emdydasattikis@tee.gr URL: www.emdydas-attikis.gr

 

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2017


Αρ.Πρωτ.: 4417


ΘΕΜΑ: Στάση Εργασίας – Τρίτη 28/3 – Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συναδέλφους

Η ποινική δίωξη που ασκείται εις βάρος μελών της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (μεταξύ αυτών και του νυν Γεν. Γραμματέα της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Δ. Πετρόπουλου και του πρώην Προέδρου Αθ. Μπούμη) που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ το 2013-2014, ενάντια στην επονείδιστη μνημονιακή πολιτική εις βάρος των μηχανικών, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική κινητοποίηση και χειραφέτηση του Κλάδου.

Πρόκειται για εκδικητική, επιλεκτική και παντελώς ανυπόστατη στοχοποίηση μελών του ΤΕΕ που δια της παρουσίας τους στο ΕΤΑΑ εφάρμοζαν συλλογικές αποφάσεις συνδικαλιστικών φορέων (του ίδιου του ΤΕΕ, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του ΣΑΔΑΣ κα) την περίοδο 2013-2014 στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ, στο ΚΕΑΟ, στο Υπουργείο και το ΕΤΑΑ

Η κατάργηση των αυξήσεων των εισφορών του 3986/2011, η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η κατάργηση των τοκογλυφικών προσαυξήσεων των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους και στα προστατευόμενα μέλη τους και η λειτουργία του κλάδου ειδικών παροχών, αποτελούν αίτημα, διεκδίκηση και κυρίως ανάγκη όλων των συναδέλφων και συνεχίζουν να παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Στο πρόσωπο των διωκόμενων για άσκηση “παράνομης βίας” κατά των ανεκδιήγητων, παράνομων και καταχρηστικών επιλογών διοίκησης του ΕΤΑΑ, ουσιαστικά διώκεται ο αγώνας των μηχανικών ενάντια στην καταστροφή τους.

Πρόκειται καθαρά για διώξεις ενάντια σε μέλη του ΤΕΕ και τους αγωνιζόμενους μηχανικούς και στο δικαίωμα τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα που σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΕΕ έχουν υποχρέωση να υπερασπίζονται. Οι μηνύσεις κατόπιν υποδείξεως (του κ. Σελλιανάκη και μόνο από τους μάρτυρες) είναι σε πλήρη συμφωνία με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο διώξεων και περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων που συνόδευσαν τις μνημονιακές πολιτικές (παράνομες απεργίες - απαγορεύσεις συγκεντρώσεων - χιλιάδες κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες). Είναι στα γνωστά πλαίσια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει. Γνωστή τακτική αλλά δε μας αγγίζει. Οι κοινωνικοί αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι δίκαιοι και δεν ποινικοποιούνται.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών – κοινωνικών – πολιτικών κινητοποιήσεων και καλούμε την εισαγγελία Πρωτοδικών να αποσύρει τις ανυπόστατες κατηγορίες και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Κυρήσουμε στάση εργασίας την Τρίτη 28/3 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12μμ και καλούμε τους συναδέλφους, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς με συγκέντρωση στις 9πμ στο 3ο Μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9, Ισόγειο, Αίθουσα 2

Ακριβώς τέσσερα χρόνια πρίν!

ΕΤΑΑ 28.3.2013 - Συγκέντρωση Μηχανικών (1) Η είσοδος - ΜΑΤ