Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η ημεριδα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την 15η Biennale Αρχιτεκτονικής στη Βενετία (video και υλικά)



















"Reporting From The Front" 
"Ανταπόκριση Από Το Μέτωπο"
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τη διοργάνωση της συμμετοχής των ελλήνων αρχιτεκτόνων στην 15η Biennale Αρχιτεκτονικής που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία από τις 28 Μαϊου έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ επιλέχτηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, να είναι ο Εθνικός Επίτροπος για την 15η Biennale (θέση που μέχρι σήμερα ήταν αυστηρά ατομική και την καταλάμβαναν πρόσωπα επιλογής των κυβερνήσεων).

Το θέμα της 15ης Biennalle Αρχιτεκτονικής όπως έχει προσδιοριστεί από τον φετινό καλλιτεχνικό διευθυντή του Alejandro Aravena είναι : "Reporting From The Front" - "Ανταπόκριση Από Το Μέτωπο".

Στην παρακάτω δήλωσή του (σε ελληνική μετάφραση) ο Alejandro Aravena αναπτύσει τις απόψεις του για τις πτυχές του θέματος της 15ης Biennale "Ανταπόκριση Από Το Μέτωπο".



Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου 2016 παρευρέθηκαν πάνω από 200 αρχιτέκτονες και τοποθετήθηκαν παρουσιάζοντας εισηγήσεις και απόψεις περίπου 50 συνάδελφοι.

Οποίος- α δεν κατάφερε να έρθει μπορεί να δει τη συζήτηση από το live streaming που επίσης είχε πολύ συμμετοχή. https://www.youtube.com/watch?v=mC4oBEa5G6U
Αναδημοσιεύουμε το σχετικό video από την ημερίδα.


Λίγα λόγια με τις εντυπώσεις της για την ημερίδα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την Biennale  και τις σκέψεις της για το όλο εγχείρημα, δημοσιευμένες από την συνάδελφο Τζίνα Σωτηροπούλου, μπορείτε να διαβάσετε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.


Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση της 15ης Biennale Αρχιτεκτονικής :


15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου