Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο ΕΜΠ την ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5/2017 ΩΡΑ 12:00 με θεμα "ΑΤΤΙΚΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ" ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ





















Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου.
 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι
 
Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου την επόμενη Δευτέρα, 15/5/2017, ώρα 12:00, στην αίθουσα τελετών (κτήριο Αβέρωφ) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, με στόχο την δημοσιογραφική προβολή του Συνεδρίου μας για την Αττική, ενόψει και της προθεσμίας για την κατάθεση περίληψης ανακοινώσεων στο Συνέδριο (την 31.5.2017).

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη αυτή και αν επιθυμείτε να παρέμβετε στην συζήτηση με τους δημοσιογράφους.
 
Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι πληροφόρηση για το Συνέδριο εκτός από το site του Συλλόγου, παρέχεται στο blog: https://atticaincrisis.com
 
Ο Πρόεδρος
Αντώνης Μαούνης
Η Γενική Γραμματέας
Ελένη Βαφειάδου




Σκοπός της συνέντευξης είναι η παρουσίαση της θεματολογίας και των στόχων του συνεδρίου που διοργανώνει, το οποίο θα διεξαχθεί στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017 και έχει τίτλο:

«Μητροπολιτική Περιοχή της Αττικής: Όψεις της κρίσης στην πόλη και την κατοικία και οι αρχιτέκτονες. Μεταλλαγές στις διαδικασίες χωρικής παραγωγής και σχεδιασμού».

Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο που φιλοδοξεί να εξετάσει το αποτύπωμα της κρίσης στο χώρο, στις κοινωνικές υποδομές και τις λειτουργίες της Αττικής, καθώς και στους ανθρώπους της που βιώνουν με άνισο τρόπο τις επιπτώσεις των μέτρων. Το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» μεταβάλλει ριζικά τους όρους ανάπτυξης και σχεδιασμού δημιουργώντας, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ένα νέο, τεταμένο και ασταθές περιβάλλον. Παράλληλα, η προσφυγική κρίση εισάγει μια νέα παράμετρο στην πόλη καθώς συντελείται η εγκατάσταση ενός νέου πληθυσμού, μικρού μεν αλλά με άγνωστη διάρκεια παραμονής και επομένως με ανάγκες στήριξης και ένταξης οι οποίες δεν έχουν συνυπολογιστεί στους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς.

Πέρα από την περιγραφή, την κατανόηση και την ερμηνεία των νέων φαινομένων, καλούμαστε να διατυπώσουμε είτε να αξιολογήσουμε προτάσεις για δημιουργικές παρεμβάσεις στο χώρο ώστε να αντιμετωπιστούν εκείνες οι τάσεις που καθιστούν την πόλη προβληματική και άξενη για την πλειονότητα των κατοίκων της.

Προθεσμία για κατάθεση περίληψης ανακοινώσεων για το συνέδριο είναι η 31η Μαΐου. Πληροφορίες για αυτό, καθώς και για τις θεματικές ενότητες που ενδεικτικά προτείνονται για την προσέγγιση του θέματος του συνεδρίου, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα  https://atticaincrisis.com .

 

Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 15.5.2017
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου