Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Με δικαστική απόφαση: Ακυρη η άδεια Μελισσανίδη! - Εκθετη η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες






















Η φωτορεαλιστική μακέτα του γηπέδου της "Δικέφαλος Α.Ε 1924" http://www.dikefalos1924.gr/

Αναδημοσιεύουμε από: krisseis.blogspot.gr
 
Στις 20 Σεπτέμβρη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με δικαστή την πρωτοδίκη Μαγδαληνή Σακέτου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 8648/2017 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτές στο σύνολό της την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση που κατέθεσαν μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και έκρινε ως ανυπόστατη την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 3-2-2015, επομένως και το παράνομο παραχωρητήριο του οικοπέδου της ΑΕΚ προς τη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία. 

Εργασίες στο οικόπεδο του γηπέδου της ΑΕΚ τον Ιούλιο του 2017
 
  Σε μια αναλυτικότατη και με πλήρη νομική επιχειρηματολογία απόφαση, έκτασης 21 σελίδων, η δικαστής αναφέρεται στα πραγματικά περιστατικά, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς Μελισσανίδη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γενική συνέλευση (αυτή που εμείς χαρακτηρίσαμε από την πρώτη στιγμή παρωδία) συγκλήθηκε από αναρμόδιο όργανο, διότι από τα δεκαπέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχαν μείνει πέντε (πέντε είχαν παραιτηθεί και πέντε ήταν έκπτωτα) και επομένως μαζί με τα πέντε αναπληρωματικά μέλη δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό των δεκαπέντε μελών. Επιπλέον, από τα εννιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που αποφάσισαν να συγκαλέσουν αυτή τη γενική συνέλευση, τα τέσσερα  ήταν έκπτωτα, με συνέπεια να μην υπάρχει η απαιτούμενη για λήψη απόφασης απαρτία των οχτώ μελών.

Ετσι, η γενική συνέλευση-παρωδία κρίθηκε ανυπόστατη, όπως και οι αποφάσεις που πήρε, στην εξέταση των οποίων δεν μπήκε το δικαστήριο, δεδομένου πως όταν κρίνεται ανυπόστατη η γενική συνέλευση, θεωρούνται ανυπόστατες και οι αποφάσεις της.

Ετσι, το παραχωρητήριο που εγκρίθηκε από εκείνη τη γενική συνέλευση-παρωδία είναι άκυρο. Ακυρη είναι και η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 25 Ιούλη του 2017, με συγκύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η έκδοση αυτής της οικοδομικής άδειας υπήρξε σκάνδαλο, όπως αναλυτικά γράψαμε όταν εκδόθηκε (δείτε εδώ). Νομιμοποιήθηκε ως συγκύριος του έργου μια ανώνυμη εταιρία, στην οποία ένα σωματείο παραχώρησε δωρεάν, για μισό αιώνα, ένα οικόπεδο που το κράτος παραχώρησε σ’ αυτό το σωματείο για κοινωφελείς σκοπούς και το οποίο αποτελεί «πράγμα εκτός συναλλαγής», που σημαίνει ότι απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε οποιονδήποτε τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία. Νομιμοποιήθηκε μια συμβολαιογραφική πράξη (καθορισμός θέσεων στάθμευσης), εμφανέστατα παράνομη, γεγονός το οποίο οι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ δεν μπορεί παρά να διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά. Εκδόθηκε μια άδεια με συγκύριους την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και την ίδια στιγμή σφραγίστηκαν όλα τα σχέδια με μοναδικό κύριο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ!

Πλέον, το σκάνδαλο είναι επιβεβαιωμένο και με δικαστική βούλα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ, που υπάκουσαν στα κελεύσματα των Φλαμπουράρη-Σταθάκη και υπέγραψαν αυτό το ανοσιούργημα, γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και ενήργησαν απολύτως ενσυνείδητα.


  • Γνώριζαν ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΕΝ, στο οποίο οι ίδιοι προσέφυγαν από τα τέλη του 2014, ουδέποτε αναγνώρισε τη νομιμότητα του παραχωρητήριου. Δέχτηκαν, όμως, να παρακάμψουν την άρνηση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, νομίζοντας πως βρήκαν τη σολωμόντεια λύση: νομιμοποίησαν μεν το παραχωρητήριο και δέχτηκαν ως κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά έβαλαν ως συγκύριο και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, συμφωνώντας με την πλευρά Μελισσανίδη να κατατεθεί καινούργια αίτηση, στο όνομα των δύο νομικών προσώπων, στις 20 Ιούλη του 2017 (η αρχική αίτηση είχε κατατεθεί στις 14 Αυγούστου του 2014 και έφερε ως κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, στο όνομα της οποίας εκδόθηκαν στο μεταξύ και όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, όπως ΜΠΕ, Μελέτη Υψομέτρων, έγκριση ΚΕΣΑ κτλ.).
  •  
  • Γνώριζαν ότι το ζήτημα της νομιμότητας του παραχωρητηρίου εκκρεμεί και δικαστικά. Επέλεξαν, όμως, να παρέμβουν ωμά και βάναυσα στην εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, βγάζοντας αυτοί απόφαση για τη νομιμότητα του παραχωρητηρίου, προτού αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο. Τώρα, που το δικαστήριο κήρυξε ως ανυπόστατο το παραχωρητήριο, είναι δύο φορές έκθετοι.
  •  
Η ΔΑΟΚΑ είναι τώρα υποχρεωμένη να ανακαλέσει και να ακυρώσει ΑΜΕΣΑ την οικοδομική άδεια για το γήπεδο Μελισσανίδη.

Αυτό δεν πρόκειται να διαγράψει τις ποινικές ευθύνες των υπηρεσιακών της παραγόντων για την έκδοση της άδειας, θα τους προστατέψει όμως από την περαιτέρω επιβάρυνση της θέσης τους.

Επειδή ξέρουμε ότι παρακολουθούν τα δημοσιεύματά μας, τους καλούμε να ανακαλέσουν την άδεια άμεσα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση, θα τους το διαμηνύσουμε και εγγράφως.

ΥΓ1. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 20 Σεπτέμβρη και πήγε στη γραμματεία στις 21 Σεπτέμβρη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πλευρά Μελισσανίδη έλαβε γνώση της απόφασης πριν από εμάς. Επικράτησε πανικός και επιλέχτηκε –ως συνήθως- η τακτική της μούγκας. Εύλογο από πλευράς τους, όμως κανείς δε σώθηκε βουτώντας το κεφάλι του στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.

ΥΓ2. Ο υπουργός Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ενέκριναν την άδεια της Υψομετρικής Μελέτης στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ της νομιμότητας και εγκυρότητας του παραχωρητηρίου, εν γνώσει τους ότι υπάρχει και δικαστική εκκρεμότητα για τη νομιμοποίηση του παραχωρητηρίου, βρίσκονται τώρα ακόμα πιο έκθετοι, διοικητικά και ποινικά. Η δικαστική απόφαση έρχεται να δικαιώσει τη μηνυτήρια αναφορά που εμείς υποβάλαμε εναντίον τους. Και ο μεν Σπίρτζης καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όμως οι «απρόσεκτοι» (και αλαζόνες) υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις στην ποινική υπόθεση που έχει ανοίξει (ο φάκελος έχει διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα στο Πταισματοδικείο Αθηνών για τη διεξαγωγή επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης).

πηγή: eksegersi.gr

Παρ' όλα αυτά, οι - παράνομες πλέον - εργασίες  στο οικόπεδο της ΑΕΚ συνεχίζονται κανονικά.

"Αφοι Κλεφτάκη" : Όταν η σύμπτωση τρολάρει την ίδια την πραγματικότητα
 
























Φωτογραφία από την πραγματοποιούμενη εκσκαφή στο οικόπεδο του γηπέδου της ΑΕΚ, αναρτημένη στη διεύθυνση (http://www.aek365.com/a-541979/video-apo-ta-erga-tou-sabbatou-sto-magiko-oikopedo-th-aek.htm) με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2017

1 σχόλιο:

  1. Το γήπεδο είναι της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και όχι του Μελισσανίδη. Εσάς ποιός σας το είπε ή που μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι του Μελισσανίδη; Οι κ.κ. ενάγοντες είναι απλοί υπάνθρωποι, που το μόνο που τους νοιάζει είναι μόνο το δικό τους συμφέρον. Άλλωστε από την εποχή Γρανίτσα με το έγκλημα της κατεδάφισης είδαμε που πήγαν τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ...! Οι κ.κ. χαιρέκακοι το μόνο που κάνουν είναι να χάνουν χρήματα. Η ΠΑΕ υποχρεωτικά δίδει το 10% των εισητηρίων στην ερασιτεχνική. Αυτοί οι κ.κ. πιθανότατα θα έχουν τις ίδιες περιβαντολλογικές ανησυχίες όπως ο φίλτατος κ.Δήμαρχος της Ν.Φ.;! Αυτά είναι απλά γελιότητες! Δείτε πίσω σας τις καταστάσεις που βιώνουμε...έργο ανάπτυξης μια τέτοια εποχή...στον Λάτση δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι...το Καραϊσκάκη είναι απλήρωτο...και τους πειράζει το νέο γήπεδο. Δυστυχώς αυτό που σας ενοχλεί όλους ΕΣΑΣ είναι ότι η ΑΕΚ δεν θα είναι του σχοινιού και του παλουκιού που τόσα χρόνια σας βόλευε! Δεν πειράζει...! Υγεία και Ξύδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή