Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Στη «Βραδιά του Ερευνητή 2024» ξυλοκοπούν & προσαγάγουν τους Ερευνητές… - ανακοίνωση ΑΡΑΓΕΣ

 


Nα πάρει τώρα θέση το ΤΕΕ, συνδιοργανωτής της «Βραδιά του Ερευνητή 2024», για την εισβολή της αστυνομίας στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ως ΑΡΑΓΕΣ καταγγέλλουμε την άγρια καταδίωξη και τις αναίτιες συλλήψεις φοιτητών και ερευνητών την Παρασκευή 27/09 στο χώρο του ΕΜΠ στην Πατησίων. Πριν καν ξεκινήσει η εκδήλωση της «Βραδιάς του Ερευνητή 2024», υπήρχε έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά και εντός του κτιρίου του ΕΜΠ στην Πατησίων. Καθόλη τη διάρκεια της μέρας, πραγματοποιούσαν προληπτικές συλλήψεις φοιτητών στο σωρό, εντός και εκτός του χώρου. Κατά την προσπάθεια του Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου στους διοργανωτές και τις πρυτανικές αρχές, απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία, εισέβαλαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ, ξυλοκοπώντας μέλη του και συλλαμβάνοντας μέλος του ΔΣ του.

Η εισβολή της αστυνομίας στον ιστορικό χώρο του ΕΜΠ και η επίθεση σε φοιτητές και ερευνητές για να μην χαλάσει η φιέστα των διοικήσεων και κυβερνητικών παραγόντων αποτελεί ευθεία επίθεση στις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά κεκτημένα του δημόσιου πανεπιστημίου.

Είναι απαράδεκτο να εκδιώχνονται από τον φυσικό τους χώρο φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες ως εχθροί. Είναι τουλάχιστον προκλητικό σε εκδήλωση που δήθεν προορίζεται για ερευνητές να φιμώνονται οι πλέον αρμόδιοι να μιλήσουν για τα ζητήματα της έρευνας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην έρευνα, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα. Είναι απαράδεκτο να προσαγάγουν φοιτητές μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου για την «ομαλή» διεξαγωγή εκδηλώσεων προβολής κυβερνητικών παραγόντων.

Το ΤΕΕ είναι συνδιοργανωτής της «Βραδιά του Ερευνητή 2024», ενώ η επιστημονικά υπεύθυνη της διοργάνωσης είναι και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Το ΤΕΕ οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα την κατασταλτική επίθεση στους φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες και να σταθεί απέναντι στη διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση.

–  Η Πρυτανεία και η Διοίκηση του ΕΜΠ οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τη δική τους εμπλοκή στην έφοδο της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

–   Να  αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.






ΑΡΑΓΕΣ - Στη «Βραδιά του Ερευνητή 2024» ξυλοκοπούν & προσαγάγουν τους Ερευνητές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου