Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη την ΑΡΣΗ της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ Γενικών Συνελεύσεων ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΩΝ με πρόσχημα την πανδημία

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των εκπροσώπων της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων στο ΔΣ του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία απαγορεύει τη λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αττικής του συλλόγου Αρχιτεκτόνων όπως και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μέχρι τέλος Οκτωβρίου.
Καταθέτουμε ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι
Κατά την συνεδρίαση ΔΣ ΣΑΔΑΣ Αττ. της 9.6, μετά από ενημέρωση του ΔΣ ότι ο υπαίθριος χώρος του ΣΕΑ ήταν διαθέσιμος την 16.6 για διεξαγωγή ΓΣ του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττ. και δεδομένων των τότε κυβερνητικών αναγγελιών για την επικείμενη μεγάλη άρση περιοριστικών μέτρων Covid, αποφασίσαμε κατά τον κανονισμό Λειτουργίας του Τμήματος την σύγκληση ΓΣ την 16.6 στον ΣΕΑ.
Επειδή εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν προλάβαινε να ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία παραχώρησης του χώρου από τον ΣΕΑ, συμφωνήσαμε στο πνεύμα της απόφασης του ΔΣ να μετατεθεί, χωρίς άλλη συνεδρίαση ΔΣ, η πρόσκληση για ΓΣ, για σήμερα (23.6).
Ταυτόχρονα (ήδη εδώ και 10 μέρες) διαπιστώνουμε ότι παρά τις δραστικές και αλλεπάλληλες άρσεις περιορισμών για οικονομικές, ψυχαγωγικές κλπ δραστηριότητες, με μαζικότατη φυσική συνάντηση πολλών εκατοντάδων ατόμων, η κυβέρνηση επιμένει στην απαγόρευση της φυσικής παρουσίας για την λειτουργία των Συλλόγων, με το πρόσχημα της πανδημίας: Τόσο για τις εκλογές των Διοικήσεών τους (μέχρι τέλους Οκτώβρη), όσο και για την διεξαγωγή ΓΣ (με εβδομαδιαία επανάληψη της απαγόρευσης).
Η Πρόεδρος προχώρησε στην ακύρωση της ΓΣ, στο πνεύμα της απόφασης του ΔΣ, χρησιμοποιώντας και την υπογραφή της ΓΓ χωρίς η τελευταία να ερωτηθεί, πράγμα που παρακαλούμε να μην επαναληφθεί.
Η κυβερνητική μεθόδευση για το «πάγωμα» της λειτουργίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (αφού περίπου ΟΛΟΙ έχουν πάνω από 150 εγγεγραμμένα μέλη) γίνεται πλέον μείζον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για την λειτουργία του Συλλόγου.
Όπως έχουμε κατ’ ιδίαν ζητήσει, καλούμε την Πρόεδρο να συγκαλέσει άμεσα ΔΣ με θέμα την αντιμετώπισή του προβλήματος αυτού, από τον ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττ.
Ουρανία Οικονόμου, Γενική Γραμματέας
Αντώνης Μαούνης, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας
Όλγα Μπαλαούρα, Ταμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου