Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Σε ανοιχτό Μποϊκοτάζ των εκλογών προχώρησαν ο πρόεδρος και η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 26.9.2022

 














ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ

2ο ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΤΡΟΠΗΣ: ΔΣ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, Δευτέρα, 26.09.2022

Για τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ την προηγούμενη βδομάδα, (η σωστή μέρα είναι: Τρίτη, 20.09.2022), κάναμε την προηγούμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟN ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ . 

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Συσπείρωσης στο ΔΣ, Νίκος Φιντικάκης, έστειλε στον Πρόεδρο και το ΔΣ την υπενθύμιση ότι τη Δευτέρα, 26.09.2022, θα έληγε η προθεσμία για την αποδοχή της εγγραφής νέων μελών από το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ. 

Η υπενθύμιση έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Την Δευτέρα, 26.09.2022, σύμφωνα με την απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Αντιπροσωπείας, λήγει η προθεσμία εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές του.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.2. του Καταστατικού του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ:

“Οι αιτήσεις όσων προέρχονται από περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει Τοπικό Τμήμα, υποβάλλονται απ’ ευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου”.

Παρακαλώ τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ να εκτελέσει τις καταστατικές του υποχρεώσεις και να συγκαλέσει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ΔΣ προκειμένου να εγκριθούν εμπρόθεσμα οι εγγραφές νέων μελών, που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα προς το ΔΣ αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τις περιοχές που δεν υπάρχουν τοπικά Τμήματα. Κάθε τυχόν παρέκκλιση του Προέδρου Δ. Ξυνομηλάκη απο τις καταστατικές του υποχρεώσεις θα τη θεωρούσα συναδελφικά αλλά και νομικά απαράδεκτη.

Στη συνέχεια, το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ συγκλήθηκε ξανά, από τον Πρόεδρο Δημήτρη Ξυνομηλάκη, την Δευτέρα, 26.09.2022, με μοναδικό ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: «Εκλογές ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ» και με πρόσκληση στα μέλη του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας να συμμετάσχουν στη συζήτηση. 

Ακολούθησαν βήματα με τα οποία, μια σειρά από προθεσμίες που περιλαμβάνονται στην απόφαση της Αντιπροσωπεία για την προκήρυξη εκλογών, ανατρέπονται ντε φάκτο είτε περιφρονούνται από τον Πρόεδρο του ΔΣ και τις παρατάξεις που στηρίζουν σταθερά τις κατά συρροήν αντικαταστατικές, πραξικοπηματικές του ενέργειες.

ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:

Μη εγγραφή νέων μελών στον ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ. πανελλαδικά, σε Περιφέρειες εκτός των Τοπικών Τμημάτων του.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, παρά την πιο πάνω υπενθύμιση της Συσπείρωσης, δεν φρόντισε ούτε καν να έχει τον κατάλογο των ονομάτων από τα μέλη που έχουν εμπρόθεσμα υποβάλει αίτηση, προκειμένου να εγκριθεί η εγγραφή τους από το ΔΣ, για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές!

Δεν του φταίει καμία απουσία υπαλλήλου για αυτό! 

Ούτε γιατί δεν φρόντισε να σταλεί εγκαίρως στα μέλη και στο site του Συλλόγου η παραμικρή υπενθύμιση!

Για παράδειγμα, στη ΓΣ του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής αυτή η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ. 

Την ίδια μέρα, 26.09.2022, έληξε η προθεσμία για την υποβολή ψηφοδελτίων.

Οι παρατάξεις των οποίων οι εκπρόσωποι στο ΔΣ στηρίζουν είτε ανέχονται το συντελούμενο πραξικόπημα, δεν κατέθεσαν ψηφοδέλτιο!

Δεν τους φταίει καμία απουσία υπαλλήλου για αυτό!

Προφανώς επέλεξαν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία όσων παρατάξεων κατέθεσαν εμπρόθεσμα ψηφοδέλτιο και να εκβιάσουν την ντε φάκτο ανατροπή και αυτής της προθεσμίας.

Για την εκλογή Αντιπροσωπείας, ψηφοδέλτιο κατέθεσαν εμπρόθεσμα μόνον οι παρατάξεις Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων, Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων Χανίων - Ρεθύμνου,  ΑΚΕΑ, Πανεπιστημονική, Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων και ο μεμονωμένος υποψήφιος στο Τοπικό Τμήμα της Λέσβου, Μπακάλμπασης Νικόλαος.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ.

Άρνηση του ΔΣ και του Προέδρου να συγκαλέσουν την Εφορευτική Επιτροπή.

Με την προκήρυξη των εκλογών, η Αντιπροσωπεία όρισε την 25.07.2022 ως καταληκτική προθεσμία για την δήλωση, από τις παρατάξεις, τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων τους στην Εφορευτική Επιτροπή. Σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα εκπροσώπησης στην Επιτροπή έχουν και όσες ακόμα παρατάξεις συμμετέχουν στις εκλογές, με προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων την 26.09.2022. 

Στις 26.09.2022, στη Συνεδρίαση του ΔΣ, η Συσπείρωση ζήτησε από το ΔΣ είτε από τον Πρόεδρό του, που έχουν την υποχρέωση να εφαρμόσουν την Απόφαση της Αντιπροσωπείας, να συγκαλέσουν την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ως οφείλουν.

Η πρόταση της Συσπείρωσης κατατέθηκε ως εξής:

«Η ΣΑΑ προτείνει τη σύγκλιση μέχρι το τέλος της βδομάδας της εφορευτικής που έχει δηλωθεί μέχρι τις 25 Ιουλίου με δυνατότητα διεύρυνσης από τις παρατάξεις που θα κατέβουν και δεν έχουν ήδη δηλώσει εκπρόσωπο στην εφορευτική, για να αποφασίσει για όλες τις απαιτούμενες παρατάσεις. Η εγγραφή των νέων μελών είναι προφανής προϋπόθεση».

Όμως το ΔΣ και ο Πρόεδρος αρνήθηκαν να συγκαλέσουν την Εφορευτική Επιτροπή!

Την πρόταση της Συσπείρωσης δεν δέχτηκε ΚΑΝΕΝΑ από τα παρόντα μέλη του ΔΣ, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της ΑΚΕΑ και της Ανεξάρτητης Κίνησης Αρχιτεκτόνων Χανίων - Ρεθύμνου.

Ούτε και για αυτό τους φταίει, καμία απουσία υπαλλήλου!

Συνοπτικά συμπληρώνουμε τα προηγούμενα με τα εξής:

1.     1.  Ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας Κάρολος Γαλανός και η Β΄ Αντιπρόεδρος Χρυσή Μακράκη δήλωσαν ότι συμφωνούν με την πρόταση της Συσπείρωσης (σύγκληση από το ΔΣ είτε τον Πρόεδρό του της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής) είτε θεωρούν πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

2.      2.  Οι ίδιοι δήλωσαν ότι αρνούνται να ξανασυγκαλέσουν Αντιπροσωπεία με θέμα την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, εκτός αν η νομιμότητα μιας τέτοιας σύγκλισης τεκμηριωθεί με γνωμοδότηση από δικηγόρο. 

Επιμένοντας (με όσους τη στήριξαν) στην απόφαση της 20.09.2022 - και μη μπορώντας να κάνει αλλιώς – το ΔΣ αποφάσισε να ξανασυνεδριάσει, όταν θα έχει τέτοια γνωμοδότηση…

Φυσικά θα επανέλθουμε.

Όμως κλείνουμε αυτή την ενημέρωση με αναφορά σε δυο τοποθετήσεις, ενδεικτικές του πραξικοπηματικού κλίματος που έχει επικρατήσει στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ: Του μέλους του ΔΣ Όλγας Πάππα, και του παρευρισκόμενου Γιώργου Μαδεμοχωρίτη.

Ο τελευταίος θυμήθηκε ότι το ΔΣ, επί 4,5 χρόνια, δεν είναι συγκροτημένο, επομένως δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις, επομένως πρότεινε να πάρει ο Πρόεδρος του ΔΣ μόνος του τις αποφάσεις για το πώς και πότε θα γίνουν οι εκλογές, «και όποιοι τολμήσουν ας τρέχουν στα δικαστήρια»!...

Όσο για την πρώτη, δήλωσε ότι απορρίπτει την πρόταση της Συσπείρωσης για σύγκλιση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, γιατί η σύνθεσή της δεν θα αντιστοιχεί στους συσχετισμούς στο ΔΣ!

Ωραία αντίληψη περί εκλογών ε;

29.09.2022

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου