Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟN ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

 










Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση ΣΑΔΑΣ τμήμα Αττικής 23.9.2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ

25.09.2022

 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ - ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ

 

Την προηγούμενη Δευτέρα, 29.09.2022, το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, αποφάσισε νέα μεθόδευση αντικαταστατικής, πραξικοπηματικής αναβολής των εκλογών.

 

Με πρόσχημα την απουσία, λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος, της μιας από τις δυο υπαλλήλους του Συλλόγου, και με μια παγιωμένη πλειοψηφία 11 - 4 (στους 4, οι παρατάξεις Συσπείρωση, Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων Χανίων - Ρεθύμνου,  ΑΚΕΑ, Πανεπιστημονική, και στους 11 όλες οι υπόλοιπες, που εξακολουθούν να στηρίζουν είτε να ανέχονται τη διαλυτική συμπεριφορά του Προέδρου του ΔΣ, Δημήτρη Ξυνομηλάκη), το ΔΣ αποφάσισε να ζητήσει από το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας να την καλέσει σε συνεδρίαση, με θέμα την αναβολή των εκλογών!

 

Το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.

 

Οι 4 πιο πάνω παρατάξεις του ΔΣ απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση περί αναβολής, και ζήτησαν την έμμισθη επικουρική συνδρομή από δυο έμπειρες προηγούμενες υπαλλήλους της Γραμματείας του Συλλόγου, που το έχουν ήδη δεχθεί.

 

Την επόμενη Δευτέρα, 26.09.2022, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Ξυνομηλάκης, έχει συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ, από κοινού με το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, για το ίδιο θέμα

 

Εξ όσων γνωρίζουμε, και ασφαλώς θα επανεπιβεβαιώσουμε αν χρειαστεί, η μεθόδευση του ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ είναι εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύμφωνα με την υφιστάμενη νομολογία. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ακόμα και αν την υιοθετήσει το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας, είτε η ίδια η Αντιπροσωπεία, ακόμα και μόνο για το λόγο ότι, μετά την προκήρυξη εκλογών, τα απερχόμενα όργανα διοίκησης των συλλογικών φορέων είναι εντελώς αναρμόδια για την οποιαδήποτε διαχείρισή τους ή επέμβαση σε αυτές. ΜΟΝΕΣ αρμόδιες και υπεύθυνες για την πραγματοποίηση των προκηρυγμένων εκλογών, είναι οι ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Πολύ περισσότερο γιατί οι συγκεκριμένες εκλογές του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ είναι ήδη κατά ενάμιση χρόνο εκτός της προβλεπόμενης προθεσμίας του καταστατικού.

 

Την Παρασκευή 23.09.2022 στο ΤΕΕ, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική ΓΣ του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, που, μεταξύ άλλων, εξέδωσε με συντριπτική πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ

 

Η ΓΣ του ΣΑΔΑΣ Τμ. Αττικής αρνείται οποιαδήποτε αλλαγή στο θέμα της ημερομηνίας των εκλογών του Συλλόγου, που θα αποτελούσε παραβίαση της απόφασης της Αντιπροσωπείας και περαιτέρω παραβίαση των προθεσμιών του καταστατικού. Επομένως θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνουν όλες οι ημερομηνίες όπως αποφασίστηκαν στη τελευταία Αντιπροσωπεία και να αναζητηθεί πρόσθετη αμειβόμενη γραμματειακή συμβολή από τη διαθέσιμη Γραμματεία και από τις παλιότερες υπαλλήλους που είχαν βοηθήσει στις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου, καθώς και εθελοντική συμβολή από έμπειρα και διαθέσιμη μέλη του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

 

23.09.2022

 

Σε επόμενη ανακοίνωση, θα επεκταθούμε σε περισσότερα.

 

Προσθέτουμε μόνον ότι μας έχει προκαλέσει εντύπωση η αποχώρηση της «Πανεπιστημονικής» από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αττικής κατά τη διαδικασία της έγκρισης του ψηφίσματος αυτού, δεδομένου ότι 4 μέρες πριν, είχε στηρίξει ακριβώς το ίδιο ψήφισμα, στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, από κοινού με τη Συσπείρωση, την ΑΚΕΑ και την Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων Χανίων - Ρεθύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου