Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Για τον Μανώλη Ισιγώνη (1951 - 2023)

 


Για τον Μανώλη Ισιγώνη (1951 - 2023)

Την Τρίτη 31.1.2023, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο συνάδελφος, φίλος και συναγωνιστής μας Μανώλης Ισιγώνης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τη Μάρπησσα Πάρου. Ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (1975). Τα τελευταία 40 χρόνια έζησε και εργάστηκε στην Πάρο ως ελεύθερος επαγγελματίας αρχιτέκτων μηχανικός. 

Από την εφηβεία του εντάχτηκε και συμμετείχε σε κόμματα της αριστεράς, από το ΚΚΕ(μ-λ) στη δικτατορία μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποία αποχώρισε μετά το δημοψήφισμα του 2015. Παρέμεινε πάντα ενεργός πολίτης, με πνεύμα κριτικό και αυτοκριτικό, προκειμένου να παραμένει πιστός στις αρχές του.

Με ενεργό δράση και δραστήρια συμμετοχή στα κοινά, άφησε το βαθύ στίγμα του στην δημόσια σφαίρα της Πάρου και των Κυκλάδων, μετέχοντας σε επαγγελματικές, συλλογικές και αυτοδιοικητικές δράσεις και όργανα, με ήθος και προοδευτική διάθεση.

Υπήρξε για 12 χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος στη Μάρπησσα (πριν το «Νόμο Καποδίστρια») και στη συνέχεια μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, εκπροσωπώντας την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, με πρώτο υποψήφιο δήμαρχό της το Μανώλη Γλέζο.

Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κυκλάδων και μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ), μετέχοντας και εκπροσωπώντας επί δεκαετίες τη Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων.

Θα μείνει στη μνήμη και την καρδία όσων τον γνωρίσαμε για το ήθος, τη συντροφικότητα, τη στράτευση, τη δημιουργικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά του. 

Κατόπιν δικής του επιθυμίας, η σωρός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Για τους φίλους που δεν μπορέσουν να παρευρεθούν, θα τελεσθεί πολιτικό μνημόσυνο στην Πάρο.

Η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων εκφράζουμε θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους δικούς του.

Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2023

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπετε ένα μικρό απόσπασμα, όπου ο Μανώλης Ισιγώνης εκπροσωπώντας την Κίνηση Ενεργών Πολιτών, της Πάρου, θέτει τα ζητήματα που απασχολούν την Υγεία στο Νησί 18.10.2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου