Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 17-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - Στιγμές που θέλουμε να θυμόμαστε.

 
Ο Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης αποχωρεί από το βήμα του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου στις 18/3/2011 κάτω από  τα συνθήματα των αρχιτεκτόνων που διαμαρτύρονται ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του "μνημονίου" και της Τρόικας. 


Δείτε σε video την παρέμβαση των συναδέλφων ενάντια στην παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη στο 11ο Συνέδριο των Αρχιτεκτόνων.










Επίσης Εδώ: http://vimeo.com/21216683


Με το παρακάτω κείμενο και με ανάρτηση πανώ η συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων συμμετείχε στην παρέμβαση αρχιτεκτόνων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σηφουνάκη στις  18/3/2011 στο 11ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο.

  
11Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με πρόγραμμα αλλά ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ

Η ιδέα της πραγματοποίησης του 11ου Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα το Επάγγελμα του Αρχιτέκτονα ξεκίνησε πριν τη θητεία της διοίκησης που το πραγματοποιεί. Aφορούσε ένα συνέδριο εργασίας για να μπορέσουν να συζητήσουν οι αρχιτέκτονες τα επαγγελματικά τους προβλήματα σε ένα δυσμενές κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον με συνεχή επιδείνωση. Η παρούσα διοίκηση αυτή την ιδέα τη μετέτρεψε σε ένα μεγαλεπίβολο συνέδριο τύπου Χελέξπο (από αυτά στα οποία εσχάτως, προσφέρεται αφειδώς η αιγίδα του Συλλόγου - ακόμα και σε αυτό που συμπίπτει ημερολογιακά με το παρόν Συνέδριο). Εν τέλει ακόμα και ο τίτλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ απουσιάζει από το τυπωμένο πρόγραμμα. Ας δούμε γιατί:

Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 1999, έτος πραγματοποίησης του προηγούμενου, 10ου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου, άλλαξαν όπως φαίνεται καθοριστικά το κυρίαρχο «πνεύμα» στο εσωτερικό του επιστημονικού κυρίως και επαγγελματικού δευτερευόντως, συλλόγου των αρχιτεκτόνων, ο οποίος μετατράπηκε σταδιακά σε χώρο διαβούλευσης ιδιωτών, ατομικών συμφερόντων, εφαλτήριο καριέρας επαγγελματικής, ακαδημαϊκής ή πολιτικής και πεδίο συναλλαγής, κατά βάση διαπαραταξιακής, διαφόρων lobbies συμφερόντων.

Όπως είναι φυσικό, το επιστημονικό του έργο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, μηδενικό και οι παρεμβάσεις του περιορίζονται σε «θεσμικές» πρωτοβουλίες προς τις κυβερνήσεις, τα υπουργεία και τους φορείς, κυρίως όταν θίγονται κεκτημένα των υφισταμένων lobbies και σπάνια - και κατόπιν πολλών πιέσεων - όταν πρόκειται για το σύνολο των αρχιτεκτόνων χωρίς φωνή και δικτυώσεις, την ασκούμενη αρχιτεκτονική, το δομημένο περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και τον δημόσιο λόγο στη χώρα.

Χαρακτηριστική της μετάπτωσης αυτής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ από την κυρίως δημόσια στην κυρίως ιδιωτική σφαίρα, είναι αυτή καθεαυτή η διοργάνωση του Συνεδρίου σε σχέση με τον ελεύθερο, ανοιχτό, συμμετοχικό χαρακτήρα που είχαν τα Αρχιτεκτονικά Συνέδρια στο παρελθόν

Είναι γνωστό πως ο χώρος των ιδιωτών και η δημοκρατία βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε ενός ανδρός αρχή, του προέδρου με τα στηρίγματά του.
Η αδιαφάνεια, η ίντριγκα, η μεθόδευση, η ατομική προβολή, και το lobbing είναι ο κανόνας. Η δημοκρατία, η διαφάνεια και το συλλογικό πνεύμα, είναι η σπάνια εξαίρεση.

Φτάνουμε λοιπόν σήμερα σε ένα συνέδριο με «πνεύμα» αγοράς, ένα συνέδριο ιδιωτικής έμπνευσης, ένα συνέδριο χορηγών, το οποίο, ιδιωτική εταιρία το οργάνωσε, εταιρίες χορηγοί το εκμεταλλεύονται σαν εμπορική έκθεση, ένα συνέδριο ατομικής προβολής και προσωπικών δημόσιων σχέσεων που όμως γίνεται στο όνομα και με το έρεισμα των κοινωνικών παραμέτρων της αρχιτεκτονικής, των αρχιτεκτόνων και την συλλογική, υποτίθεται, έκφρασή τους που είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογός τους. Κι όμως:
Ότι κι αν ισχυρίζεται η αγορά, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ δεν είναι απλώς ένα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Είναι πάνω απ’ όλα η δημιουργική και δημόσια ευθύνη απέναντι στην ανθρωπότητα.

συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων




Η αφίσσα της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ του ΤΕΕ στους χώρους του 11ου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου.


 

Θυμίζουμε με την ευκαιρία την απόφαση της κατάληψης του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 / 2 / 2011 ενάντια στο νόμο για την κατάργηση του κώδικα αμοιβών των μηχανικών.

 

Δελτίο Τύπου Κατάληψης ΤΕΕ


Δελτίο τύπου
Εμείς οι εργαζόμενοι – μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι – μηχανικοί, πραγματοποιήσαμε σήμερα 15/2 κατάληψη στο χώρο του ΤΕΕ γιατί είμαστε αντίθετοι με το σχέδιο Νόμου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο : «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων». Το επάγγελμα του μηχανικού ούτε κλειστό είναι ούτε κληρονομείται.
Ονομάζουν απελευθέρωση την ασυδοσία του κεφαλαίου. Δε μπήκε κατά λάθος αυτός ο όρος στο μνημόνιο - αποτελεί εδώ και δεκαετίες στόχο των αντικοινωνικών πολιτικών της ΕΕ. Αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και οδηγεί :
·         Σε ακριβό, μη ασφαλές και μακριά από τις κοινωνικές ανάγκες τεχνικό έργο (που είναι η ποιότητα, η ασφάλεια και η οικονομία των έργων)
·         τους μηχανικούς κάτω από το όριο της επιβίωσης.
Η κατάργηση της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της άδειας, διαγράφει και την έσχατη διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας μας.
Το κόστος της οικοδομής δεν πρόκειται να μειωθεί, γιατί δεν εξαρτάται από τις αμοιβές αυτές,  αλλά από τα καρτέλ που λυμαίνονται το χώρο των τεχνικών έργων και που παραμένουν ασύδοτα. Η κίνηση αυτή θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρίες. Στοχεύει στη συντριβή οικονομικών, εργασιακών, θεσμικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην κινεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Την πολιτική αυτή κατεύθυνση πλαισιώνουν:
·  η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
·  η σημαντική μείωση των μισθών στον δημόσιο τομέα
·  η κατάργηση των ορίων στις μελέτες δημοσίων έργων
·  η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο
·  η υπονόμευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση
·  η φορολογική ληστεία
Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια της πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Χέρι χέρι με την κυβέρνηση, το ΤΕΕ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτές τις πολιτικές και συναλλάσσεται για τη δικά του συμφέροντα, την ίδια στιγμή που απολύει 120 εργαζόμενους του.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαλέξουν την αγωνιστική διέξοδο, στον πόλεμο που κηρύχτηκε ενάντια στην εργασία και τα δικαιώματα μας. Η πολιτική της κυβέρνησης προσπαθεί να στρέψει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, στην πραγματικότητα όμως μας πλήττει όλους από κοινού. Αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι, πρέπει όλοι μαζί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, βάζοντας στο στόχαστρο όχι μόνο την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τα παπαγαλάκια της στον κλάδο.
Καλούμε σε αγώνα, ως τμήμα του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ για την απόσυρση του Νομοσχεδίου.
Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου (Πέμπτη 17/2/2011 στις 18:00 έξω από το ΤΕΕ)
Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 16/2 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα)
Μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 23/2 με προσυγκέντρωση στις 11:00 στην πύλη του ΕΜΠ.
Συντονιστικό Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, Μισθωτών και Ανέργων Μηχανικών

Δελτίο Τύπου Κατάληψης ΤΕΕ 2

Δελτίο Τύπου

Το Συντονιστικό Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων-Μισθωτών και Ανέργων μηχανικών που πραγματοποιεί την κατάληψη στο ΤΕΕ καλεί τους εργαζόμενους μηχανικούς  σε διαδήλωση την Πέμπτη 17/2 στις 18:00 για την καταψήφιση του Νομοσχεδίου για την κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών. Στη διαδήλωση αυτή καλούν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μεταλλ/γων Μηχανικών και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών. Επίσης με απόφαση της η Γενική Συνέλευση του τμήματος Αττικής  του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κατάληψη του ΤΕΕ και καλεί τους Αρχιτέκτονες στην ίδια διαδήλωση με αφετηρία το κατειλημμένο ΤΕΕ, την ίδια ώρα.

Συντονιστικό Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων, Μισθωτών και Ανέργων Μηχανικών




Και την Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ στις 16/2/2011 για την κατάργηση του κώδικα αμοιβών των μηχανικών.

Με απόφαση της αντιπροσωπίας του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, συγκλήθηκε την 16/2/2011 η Γενική Συνέλευση Αρχιτεκτόνων του υπό ίδρυση Τμήματος Αττικής του Συλλόγου, με θέματα:

1. Απόφαση της Αντιπροσωπίας να διεκδικήσουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το “άνοιγμα του επαγγέλματος” ή να μεθοδεύσουμε τον παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή του σε περίπτωση που αυτό ψηφιστεί.

Η Γενική Συνέλευση έκανε δεκτές τις κατευθύνσεις της Αντιπροσωπίας. Επιπλέον αποφάσισε:

1.1 Να συμμετάσχει στην κατάληψη διαμαρτυρίας του ΤΕΕ, καλώντας το να πάρει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση των μηχανικών ενάντια στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών.
1.2 Να καλέσει τους αρχιτέκτονες βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ως ιδιαίτερα βλαπτικό για το δημόσιο συμφέρον και για το πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα.
1.3 Να καλέσει τους αρχιτέκτονες σε διαδήλωση, την 17/2/2011, από το κατειλημμένο ΤΕΕ στη Βουλή, την ώρα της κατ’ άρθρο ψήφισης του νομοσχεδίου.
1.4 Να καλέσει τους αρχιτέκτονες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία και διαδήλωση, της 23/2/2011, για την προβολή των αιτημάτων του κλάδου.
Επιπρόσθετα συζητήθηκαν τα θέματα:

2. Απόφαση αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΕΚΑ με θέμα: Σύσταση ομάδας εργασίας για τη σύνταξη των προδιαγραφών και της διακήρυξης ανάθεσης μελετών με θέμα τη “Θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων δόμησης για κατοικία στις εντός και εκτός των οικισμών περιοχές των δήμων του Ν.3852/2010 στις δώδεκα Περιφέρειες της χώρας”.

Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη διαφωνία της σε μια τέτοια μετατροπή της επιστημονικής έρευνας – που προϋποθέτει την ένταξη των μορφολογικών μελετών στην ευρύτερη και σύνθετη μελέτη της οικιστικής ανάπτυξης των περιοχών – σε πρόσχημα για τη διοικητική επιβολή “μορφολογικών κανόνων δόμησης”. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα την οπισθοδρομική αναπαραγωγή προτύπων, με διατάγματα σαν και αυτά που δυστυχώς έχουν ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει κατά το παρελθόν, αποφέροντας κατά κανόνα μια σκηνογραφική αρχιτεκτονική και μια τουριστικοποίηση των οικισμών. Γίνεται έτσι ορατή η επερχόμενη ακύρωση του δυναμικού, δημιουργικού και γόνιμου ρόλου της αρχιτεκτονικής στην οικιστική ανάπτυξη όσο και ο υποβιβασμός και η διευρυνόμενη υποκατάσταση των αρχιτεκτόνων από αναρμόδιους, εφαρμοστές υποχρεωτικών προτύπων.

3. Συμμετοχή του Τμήματος Αττικής στις επόμενες πανελλήνιες εκλογές του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συμμετοχή του Τμήματος Αττικής στις επόμενες πανελλήνιες εκλογές του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ. Για το λόγο αυτό ανέθεσε στην Προσωρινή δεκαπενταμελή Επιτροπή που έχει οριστεί από το Δ.Σ. του Συλλόγου, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για το σκοπό αυτό. Αποφασίστηκε τέλος, η Προσωρινή Επιτροπή να συνεδριάζει σε τακτή ημέρα και ώρα, με απαρτία τον εκάστοτε αριθμό των παρόντων.

4. Νομοσχέδιο για την τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν στις Μελέτες για τα Έργα Δημοσίου.

Για το θέμα αυτό, έγινε ενημέρωση για το σχετικό Νομοσχέδιο και την κριτική του από το Δ.Σ. του Συλλόγου. Τέλος ανταλλάχθηκαν απόψεις.
Το Προεδρείο της Γ.Σ.

Γρηγορόπουλος Θανάσης
Μαούνης Αντώνης
Μαραβέας Δημήτρης



Ακολουθεί κείμενο πρωτοβουλίας συναδέλφων για την υπεράσπιση της δωρεάν παρακολούθησης και συμμετοχής στο 11ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο, το οποίο η Απερχόμενη Διοίκηση του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ μετέτρεψε σε μια διαφημιστική πασαρέλα εταιριών , επί πληρωμή, με συνολικό τζίρο πάνω από 400.000 ευρώ χωρίς παραστατικά προς το παρόν (για το λόγο αυτό και καταψηφίστηκε από την Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ ο οικονομικός απόλογισμός του απερχόμενου ΔΣ, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) και με ατομική οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων για να καλυφθούν τα υπερπολυτελή κόστη της διοργάνωσης και της προώθησης ημετέρων, οι δημόσιες σχέσεις και τα τραπεζώματα κυβερνητικών, υπηρεσιακών  και συνδικαλιστικών παραγόντων στα διάφορα τένις club της Κηφισιάς και των δήθεν προσυνεδριακών - διαφημιστικών βασικά για τις εταιρίες παραγωγής προϊόντων αλουμινίου - ημερίδων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Ελεύθερη συμμετοχή, χωρις οικονομική επιβάρυνση, των αρχιτεκτόνων και των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής στο 11ο Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Συνέδριο

Κείμενο συλλογής υπογραφών το οποίο μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά εδώ :   

https://sites.google.com/site/11sadasfree

 
Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο δηλώνουμε την κάθετη αντίρησή μας στη διοργάνωση του φερόμενου ως 11ου  Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου με οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων

Προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.του ΣΑΔΑΣ και την Οργανωτική Επιτροπη του φερομένου ως 11ου Πανελληνίου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου
Για όσους δεν γνωρίζουν ή θέλουν να ξεχνάνε
Οι Έλληνες αρχιτέκτονες και ο επιστημονικός τους φορέας ο ΣΑΔΑΣ έχουν μια σημαντική παράδοση στη διεξαγωγή  αρχιτεκτονικών Συνεδρίων. Μια παράδοση, που έχει τις αφετηρίες της στα ριζοσπαστικά Αρχιτεκτονικά  Συνέδρια των αρχών του 20ου  αιώνα που διαμόρφωσαν τα κινήματα του μοντερνισμού.  Έχουν προηγηθεί λοιπόν 10 πανελλήνια αρχιτεκτονικά συνέδρια.
Τα συνέδρια αυτά τα χαρακτήριζε:
   - το ανοιγμα μιας συζήτησης, μιας προβληματικής  ενδιαφέρουσας για τους αρχιτέκτονες και για τη  κοινωνία,
    -  η δυνατότητα έκφρασης όλων των αρχιτεκτόνων  και
   -  η σύσφιξη των μεταξύ τους  δεσμών, μέσα απο τον στοχασμό πάνω στο  επιστημονικό τους αντικείμενο, τον κοινωνικό τους ρόλο, την   πραγματικότητα του επαγγέλματος, σε σχέση με τις εκάστοτε συνθήκες.
Και τα 10 Συνέδρια ήταν ανοιχτά  προς όλους τους αρχιτέκτονες και τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής. Σε κανένα δεν υπήρχε η παραμικρή   οικονομική συμμετοχή  είτε των ομιλητών είτε των προσερχομένων και  τα πρακτικά  διανέμονταν δωρεάν.
 Είναι πέρα από κάθε  λογική, ασύμβατο με το πνεύμα, το χαρακτήρα  και τις παραδόσεις του επιστημονικού μας φορέα ‒εν μέσω της  πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα, τον κλάδο και ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους η επιβολή, για  πρώτη φορά στα χρονικά, οικονομικής επιβάρυνσης ‒‒και δη σοβαρής‒ για τη συμμετοχή στις διαδικασίες Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικό Συνέδριο, που έχει μάλιστα σαν αντικείμενο τα του επαγγέλματός μας.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς:
    -για ποιούς επι τέλους γίνεται το συνέδριο;
    -που αποσκοπεί η διεξαγωγή  του;
    -μἠπως στη  παραπέρα αποξένωση των περίπου 20000 αρχιτεκτόνων και ιδιαίτερα των νέων από το Σύλλογο;
    - είναι δυνατόν ο επιστημονικός μας φορέας με τη δημοκρατική του παράδοση να συμπεριφέρεται σαν Ιδιωτικό Ινστιτούτο Κατάρτισης;
   - να απευθύνεται  μόνο στους λίγους, που για τον εμπλουτισμό τον βιογραφικού τους διαθέτουν οποιοδήποτε τίμημα;
   -ακολουθεί με αυτό το τρόπο την παράδοση των Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών Συνεδρίων;
    -είναι δυνατόν το 11ο  Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό συνέδριο να εκφράζεται  από μία αφίσα, που  όχι μόνο προσβάλει την αισθητική μας, αλλά δεν είναι προιον αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, πάγιας αρχής της  συλλογικότητάς μας;
    -είναι δυνατόν να αποτελεί τη συνέχεια των προηγούμενων 10 Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών Συνεδρίων και να φέρει επαξίως τον  τίτλο του 11ου, ενα συνέδριο βιτρίνας αντι ενός συνεδρίου ουσίας;

Καλούμε το ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ να άρει την απαίτηση χρηματικής συμμετοχής απο τους αρχιτέκτονες και τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής, για να λάβουν μέρος στις διαδικασίες του Συνεδρίου  και να διοργανώσει  ενα Συνέδριο ουσίας, ανοιχτό, δημοκρατικό, αντάξιο των παραδόσεων της  συλλογικότητάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου