Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ! Σύνταγμα, Πέμπτη 20 /10 / 2011













Δείτε το παρακάτω video σοκ της επίθεσης του ΠΑΜΕ, κατά την οποία ρίχνονται στο κενό οι αντίπαλοι Διαδηλωτές!



Αναρτούμε το ψήφισμα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική στο ΔΣ του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ της 21/10/2011 με θέμα τα γεγονότα της 20ης Οκτώβρη 2011 στο Σύνταγμα.



Όταν συζητήθηκε το ψήφισμα, έγινε πρόταση στην  Πανεπιστημονική, να χρησιμοποιηθεί η πρόταση ψηφίσματός της, σαν βάση για να εκφραστεί η λύπη μας, και  να καταγγελθούν  οι συνθήκες του θανάτου του συνδικαλιστή και γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη με διαμόρφωση ενός κοινού ψηφίσματος. Η εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής το αρνήθηκε, χωρίς καμία συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά " Δεν θα δεχτούμε καμιά αλλοίωση στις διατυπώσεις του κειμένου".  Έτσι, δεν άνοιξε καμία συζήτηση και το κείμενο μπήκε κατευθείαν σε ψηφοφορία ως έχει, με επιμονή της Πανεπιστημονικής.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν ότι υπερψηφίστηκε, χωρίς τοποθέτηση ψήφου, μόνο από την Πανεπιστημονική και το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων και καταψηφίστηκε, επίσης χωρίς τοποθέτηση ψήφου, από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις.

Επειδή ήμασταν όλοι εκεί στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 20/10/2011, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, πως το ψήφισμα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική είναι ένα κείμενο ψευδές για τα γεγονότα της 20/10/2011. Η δομή του είναι τέτοια, ακριβώς για να καταψηφιστεί και να αποτελέσει στη συνέχεια στοιχείο νέας προπαγάνδας του ΚΚΕ για την υποτιθέμενη συμπόρευση όλων των πολιτικών δυνάμεων ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Η 20η του Οκτώβρη του 2011, θα μείνει στην ιστορία σαν μία από τις πιο μαύρες μέρες στην μάχη του λαού ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της. Ένας νεκρός εργάτης του ΠΑΜΕ που το ίδιο του το κόμμα, δια της Γ.Γ. Κας Παπαρήγα στη βουλή, ανεξήγητα γιατί, υποβάθμισε σαν συμβάν, γίνεται στη συνέχεια το πρόσωπο σύμβολο της βίας των άλλων ενάντια στο ΚΚΕ. 

Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει το ψήφισμα αυτό, αυτή τη μαύρη μέρα της αριστεράς.

Την αλήθεια θα τη βοηθήσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε (έστω και ελάχιστα ισχυροί μπροστά στην τεράστια επιχείρηση της Τυποεκδοτικής). Και μέρος της αλήθειας είναι πως κανείς δεν επιτέθηκε στο ΚΚΕ απρόκλητα, και αιφνιδιαστικά στις 20/10/2011 στο Σύνταγμα.
 
Η σύγκρουση του ΚΚΕ με δυνάμεις από το χώρο τον αναρχικών προκλήθηκε από την εξουσιαστική λογική και των δύο για τον έλεγχο της πλατείας συντάγματος. Με μια διαφορά. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ προστάτευαν το κοινοβούλιο, την νομιμότητα και την τάξη, σε συνεννόηση, που αποκαλύφθηκε χωρίς να διαψευστεί, με την κυβέρνηση. Οι άλλοι που ούτε που νοιάζονταν για το κίνημα των εργαζόμενων, που εκείνη τη στιγμή διαδήλωνε στο κάτω μέρος του Συντάγματος,  ούτε τους δέσμευε κάποια νομιμοποίηση στο κίνημα, αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν, με τον τρόπο τους, τους λογαριασμούς τους με το ΚΚΕ, να το υποκαταστήσουν στο ρόλο του κηδεμόνα πρωταγωνιστή, να αντικαταστήσουν τη μαζική λαϊκή διαδήλωση με το θέατρο της βίας.

Δεν ψηφίσαμε το προτεινόμενο κείμενο - ψήφισμα  της Πανεπιστημονικής και δεν πρόκειται  να ανοίξουμε κανένα διάλογο μαζί της,  μέχρι τη στιγμή που η παράταξη του ΚΚΕ θα είναι έτοιμη να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας όπως κάθε αριστερή δύναμη οφείλει, για να παραμένει αριστερή.

συσπείρωση αριστερών αρχιτεκτόνων.

3 σχόλια:

  1. Σαν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων, δηλώνω την κάθετη διαφωνία μου με τη θέση και την εκτίμηση των γεγονότων που κατατίθεται εδώ και διαχωρίζω απόλυτα τη θέση μου. Καταδικάζω απερίφραστα τις φονικές, ένοπλες επιθέσεις εναντίον αθώων και άοπλων εργαζόμενων την Πέμπτη 20.10.2011. Καλώ τη Συσπείρωση να σκεφτεί σοβαρά τον κίνδυνο εξάπλωσης και ιδεολογικής νομιμοποίησης του φασισμού που κυοφορείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τοποθετήσεις της συσπείρωσης αριστερών αρχιτεκτόνων διαμορφώνονται στις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις μας στα γραφεία του συλλόγου αρχιτεκτόνων και φυσικά είναι πάντα ανοιχτές στην κριτική των συντρόφων μας.

    Επίσης, το blog της συσπείρωσης είναι πάντα ανοιχτό για τις τοποθετήσεις των μελών της συσπείρωσης με κείμενα, τοποθετήσεις και οποιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση επιθυμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συνάδελφοι προσοχή 1το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό 2 οι απόψεις σηκώνουν και πολύ υποκειμενισμό γιατι το πως τα έζησε ή δεν τα έζησε κανείς τα γεγονότα επηρεάζει την άποψή του

    Ουτε το ΚΚΕ είναι αθώο ,ούτε και η υπόλοιπη αριστερά και πρέπει να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Επίσης πρέπει να λαβαίνουμε υπ όψι μας οτι το μεγάλο πλήθος αυτό που δημιουργεί γεγονότα έχει απ όλα μέσα του δεν ειναι αποστειρωμένο και ομοιογενές έχει και τρελλούς και προβοκάτορες και ρουφιάνουςκλπ Οποιος φοβαται το πλήθος αφ ενός δείχνει κοινωνικό ρατσισμό αφ ετέρου δείχνει οτι ενδιαφέρεται μόνο για το ποσοστό των ψήφων του και όχι για οποιαδήποτε ανατροπή.Αλλα ούτως ή άλλως η αριστερά είναι πολύ πίσω απο το κόσμο κάτι που φάνηκε σήμερα 28 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα ετερος υποψηφιος της συσπείρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή