Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Γιάννης Πάνου: Μου ζητήθηκε από ιστορικό στέλεχος της παράταξης να αποσύρω το προσωπικό και ενυπόγραφο κείμενο αυτής της ανάρτησης και το έκανα.


Μου ζητήθηκε από ιστορικό στέλεχος της παράταξης να αποσύρω το προσωπικό και ενυπόγραφο κείμενο αυτής της ανάρτησης και το έκανα.
Για όποιον τυχόν επιθυμεί να αναζητήσει το αρχικό κείμενο της ανάρτησης, υπάρχει δημοσιευμένο στον προσωπικό μου λογαρισμό στο fb https://www.facebook.com/profile.php?id=100013779945850

14.3.2018

Γιάννης Πάνου


1.       Η μέχρι σήμερα ανεξαρτησία αυτής της παράταξης από κομματικά face control και εξαρτήσεις, αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα σημαντικά προσδιοριστικά του πρωτότυπου αριστερού, ουσιαστικού και πραγματικά κινηματικού της χαρακτήρα, που αδικείται από χαρακτηρισμούς του αρχικού κειμένου για τους πλειστηριασμούς και ορισμένων από αυτά που ακολούθησαν.

Κάποια από τα ελάχιστα μέλη της Συσπείρωσης που διατηρούν την ένταξη ή κάποια σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν οποιαδήποτε κυβερνητική θέση, έχουν τιμήσει την ιστορία δεκαετιών της παράταξης και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συμμετέχουν σε δύσκολες μάχες στο πλαίσιο των αρχών και των κατευθύνσεών μας, που πρόσφατα επανεπιβεβαιώθηκαν στην διακήρυξη της Συσπείρωσης για τις εκλογές του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ.  Η επιλογή τους αυτή είναι προφανώς ιδιαίτερα δύσκολη και οριακή αλλά όχι και ανεξήγητη, δεδομένης της εντελώς πρόσφατης ιστορίας και του παρόντος της αριστεράς.

2.       Οι κατά την γνώμη μου ατυχείς πιο πάνω χαρακτηρισμοί εκτρέπουν την συζήτηση σε οτιδήποτε άλλο εκτός του θέματος των πλειστηριασμών.
Αυτό επίσης αδικεί την Συσπείρωση και ιδιαίτερα εκείνα τα μέλη της που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα που έχει αναπτυχθεί για την αποτροπή αυτής της καταστροφής.

Για αυτούς τους λόγους παρακαλώ τον διαχειριστή των ηλεκτρονικών μέσων της Συσπείρωσης να αποσύρει από αυτά το αρχικό κείμενο για τους πλειστηριασμούς και όσα το ακολούθησαν.
Αντώνης Μαούνης


4 σχόλια:

  1. Αυτό το ποστ είναι το σωστό ποστ. Αύριο υπάρχει κινητοποίηση σε συμβολαιογραφείο όπου θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, Θεμιστοκλέους 42 Αθήνα. O ΣΑΔΑΣ πρέπει να είναι εκεί να υπερασπιστεί την ιδιοκατοίκηση που είναι μια κατάκτηση, με τις όποιες στρεβλώσεις της, με δεδομένη την ανεπάρκεια του κοινωνικού κράτους, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της στεγαστικής πολιτικής στη ελληνική ιστορική διαδρομή.

    https://www.youtube.com/watch?v=R3MJVjgaJaw

    https://www.youtube.com/watch?v=pkmO8Xoy0sE

    https://www.youtube.com/watch?v=M7bHiyVFMsg

    http://www.iskra.gr/%ce%b1%ce%ba%cf%85%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%80/

    https://epamhellas.gr/?p=75890

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Αττικής και όλη η Συσπείρωση την οποία σαφέστατα εκφράζει - αφού δεν υπάρχουν αντιδράσεις - αναγκάσατε ένα ιστορικό, παλιό στέλεχος και αδιαμφισβήτητο ανιδιοτελή αγωνιστή της ΣΑΜ και της αριστεράς, ο οποίος όμως, το κυριότερο, ουδέποτε αντάλλαξε τη συνεχή αγωνιστική του παρουσία με προβεβλημένες θέσεις, ουδέποτε στήθηκε συστηματικά μπροστά από μικρόφωνα και κάμερες, όπως διάφορα όψιμα "φρούτα" που "καλλιεργείτε", ουδέποτε έχτισε και μάλιστα δολοπλοκώντας, την αυτοπροβολή του, να λογοκριθεί και να φιμωθεί. Η δήθεν "ανεξαρτησία αυτής της παράταξης από κομματικά face control και εξαρτήσεις" είναι ακριβώς το αντίθετο: η εναγώνια προσπαθεια να μην πειράξετε τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μάλιστα ούτε ο ΣΑΔΑΣ της ΣΑΑ ούτε μέλη της είναι παρόντα στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αντιθέτως η επιστολή Μαούνη βρίσκει πολλά ελαφρυντικά να αναγνωρίσει σε όσους "διατηρούν την ένταξη ή κάποια σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ" καθώς "Η επιλογή τους αυτή είναι προφανώς ιδιαίτερα δύσκολη και οριακή αλλά όχι και ανεξήγητη, δεδομένης της εντελώς πρόσφατης ιστορίας και του παρόντος της αριστεράς". Δεν αναγνωρίζει όμως το δικαίωμα της δίκαιης οργής στoν Γιάννη Πάνου για την καταστροφή της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χάνουν τις περιουσίες τους και για τις επιθέσεις που δέχονται και τις διώξεις που υφίστανται από τα ΜΑΤ της "αριστεράς" του ΣΥΡΙΖΑ όσοι τους υπερασπίζονται. Στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών της τελευταίας διετίας που και κορυφώνονται και αγριεύουν αφού περνάμε πια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δεν είναι πουθενά ούτε η Κατερίνη ούτε ο ΣΑΔΑΣ ούτε η Συσπείρωση. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων υπό την "αριστερή" ηγεσία αποφάσισε να ποιήσει την νήσσαν μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ιδιοκατοίκησης που έχει συντελεστεί ποτέ στην Ελλάδα. Αυτό θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στα πρακτικά της πραγματικής ιστορίας του Συλλόγου η οποία δεν θα γραφεί εν κενώ αλλά με φόντο τη συγκεκριμένη πολιτικοκοινωνική συγκυρία. Ο ελεγχόμενος από τον κρυφοΣΥΡΙΖΑ ΣΑΔΑΣ και η ΣΑΑ ουδόλως συνεπήρε φυσικά και τη μεγάλη μάζα των χειμαζόμενων άνεργων επιστημόνων οι οποίοι, παρά το Συνέδριο και τις τόσες παράλληλες εκδηλώσεις, δεν προσήλθαν καν να τον στηρίξουν εκλογικά κι ας βαυκαλίζεται η Συσπείρωση οτι παραμένει πρώτη, με τα νούμερα του 2011 και ούτε καν! Ο πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Αττικής επέδειξε μεγάλη σπουδή να μην αδικηθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πριν την εκλογή του στην κυβέρνηση "παίζανε" στο παιχνίδι του κινήματος κατά των πλειστηριασμών αλλά μετά το ξέχασαν, δεν επέδειξε όμως καμμία σπουδή για το έγκλημα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, τη μνημονιακή πορεία της χώρας. Ομερτά, την οποία ο Γιάννης Πάνου επιχείρησε να σπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή