Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014 : Eκλογές ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ


Στις 14 Δεκέμβρη 4014 θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ) σε μια κρίσιμη συνολικά στιγμή και για το επάγγελμα αλλά και για την επιβίωση του ιστορικού συλλόγου.




Συνάδελφοι 

Είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε την ύπαρξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) , του ιστορικού  επιστημονικού συλλόγου των Ελλήνων αρχιτεκτόνων (ιδρύθηκε το 1922 – σε  οκτώ  χρόνια  δηλαδή  θα κλείσει ένα αιώνα), συμμετέχοντας στις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν στις  14 Δεκεμβρίου . 

Ο ΣΑΔΑΣ , πρέπει να επιζήσει, ως χώρος συλλογικής έκφρασης  της μεγάλης πλειοψηφίας των αρχιτεκτόνων που ωθείται εκτός επαγγέλματος και να μην εκπέσει  στα χέρια μιας  ελίτ  που θα επιζήσει της καταστροφής  του επαγγέλματος  την οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα που αφανίζεται η ιδιότητα του αρχιτέκτονα, με την ουσιαστική κατάργηση των επαγγελματικών  μας  δικαιωμάτων, αυτών που εκπορεύονται από τις σπουδές μας (το γνωστικό  αντικείμενο) και το  υποχρεωτικό σύρσιμο των αποφοίτων των Αρχιτεκτονικών  Σχολών και των Πολυτεχνείων  σε ένα διαρκές κυνηγητό πιστοποιήσεων μέσω εξετάσεων κλπ  δοκιμασιών, για την άσκηση  ενός  κατακερματισμένου πλέον  επαγγελματικού πεδίου, η αναζήτηση της αξιοπρέπειας του αρχιτέκτονα μέσα από τη συλλογική του έκφραση  αποτελεί  το μόνο ορατό φώς στο τούνελ. 

Στον  ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ  μπορούν  να συμμετέχουν  

Οι πτυχιούχοι των Αρχιτεκτονικών Σχολών Πολυτεχνείων και Αρχιτεκτονικών Τμημάτων Πολυτεχνικών Σχολών πενταετούς φοίτησης της Ελλάδας και ισότιμων σχολών του εξωτερικού,

ανεξαρτήτως αν έχουν εγγραφεί ή όχι  στο ΤΕΕ.

Επίσης συμμετέχουν και τα ομότιμα μέλη του ΤΕΕ (οι συνταξιούχοι δηλαδή Αρχιτέκτονες , γιατί η επιστημονική ιδιότητα δεν χάνεται ποτέ).

Εγγραφή νέων μελών

Η εγγραφή στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ δεν γίνεται αυτόματα μετά την εγγραφή στο ΤΕΕ. Όσοι και όσες συνάδελφοι-ες δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ μπορούν να γραφτούν έως τις ακόλουθες προθεσμίες:

Στην Αττική, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014 (ημέρα Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αττικής) και ώρα 16.00.

Προθεσμία για την υποβολή ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ νέων μελών στο Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ορίζεται η ΤΡΙΤΗ 11.11.2014 και ώρα 16.00 στα γραφεία του συλλόγου, Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι

Η αίτηση θα συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τέλος εγγραφής 10 ευρώ, αρ. μητρώου ΤΕΕ ή Πτυχίο ή Πιστοποιητικό Σχολής ή βεβαίωση ισοτίμου Σχολής αρχιτεκτονικής από το ΔΟΑΤΑΠ).

Η αίτηση μπορεί επίσης να εκτυπωθεί από το λινκ που ακολουθεί, να συμπληρωθεί και να σταλεί ηλεκτρονικά μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και το παραστατικό των 10 ευρώ σε τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, είτε πηγαίνοντας στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι).

Για την εγραφή νέων μελών στις άλλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας όπου υπάρχουν Τοπικά Τμήματα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες, οι συνάδελφοι πρέπει να απευθυνθούν στις κατά τόπους Διοικήσεις των Τοπικών Τμημάτων του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

Για τις περιοχές που δεν διαθέτουν Τμήμα του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ, οι αιτήσεις εγγραφής πρέπει να υποβληθούν στη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να τεθούν προς έγκριση στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου της 14/11/14.

Σε κάθε περίπτωση καταληκτική ημερομηνία εγγραφής νέων μελών είναι η Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Ταμειακή τακτοποίηση για συμμετοχή στις εκλογές

Δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές (υποψήφιοι και ψηφοφόροι) έχουν όσοι  συνάδελφοι εξοφλήσουν τουλάχιστον τις υποχρεώσεις τους για τα έτη 2010, 2011, 2012 και 2013, μειωμένες λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, σύμφωνα με την απόφαση Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ της 11/10/14 και συγκεκριμένα:
 
·         5 ευρώ ετήσια συνδρομή για τα άνω 5ετίας από την κτήση πτυχίου μέλη,

·         2,5 ευρώ ετήσια συνδρομή για τα κάτω 5ετίας μέλη,

·         1,25 ευρώ ετήσια συνδρομή για μέλη τα οποία κατά δήλωσή τους βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας.

Δεδομένου του οξύτατου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος, το Διοικητικό Συμβούλιο κάνει έκκληση προς τα μέλη που έχουν τη δυνατότητα, να εξοφλήσουν το σύνολο των εισφορών τους.


Η σχετική εγκύκλιος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ εδώ

Ορισμένες διευκρινήσεις για την ταμειακή τακτοποίηση 
και τις εγγραφές νέων μελών

Όπως περιγράφουμε, δίνεται από τον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ επιπλέον δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

μέσω της ιστοσελίδας www.sadas-pea.gr/diacheirisi-syndromis/, συμπληρώνοντας την αίτηση και καταβάλλοντας το δικαίωμα εγγραφής (10,00 €).

ΠΡΟΣΟΧΗ : Τα χρήματα για τις συνδρομές που αναφέρει η Διαχείριση Συνδρομής | ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στο παραπάνω link που δίνει ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, είναι λάθος.

Τα συγκεκριμμένα ποσά αφορούν στα όσα ίσχυαν έως την πρόσφατη απόφαση της Αντιπροσωπείας η οποία και μείωσε τις συνδρομές με τα ποσά που αναφέρονται παραπάνω. Τα νούμερα παραμένουν στο site του ΣΑΔΑΣ καταχρηστικά και παρά την επικοινωνία μας με τη γραμματεία και την απαίτησή μας να αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, τα αναγραφόμενα ποσά δεν έχουν ακόμη αλλάξει.

Η απόφαση όπως περιγράφεται και στην εγκύκλιο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, λέει τα εξής:

α. Εγγραφή νέων μελών 10 ευρώ (τέλος)

β. Ταμειακώς εντάξει θεωρούνται τα μέλη που έχουν εξοφλήσει συνδρομές για τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013 (από αυτό προκύπτει πως δεν υπάρχει υποχρεωτική επιβάρυνση για τα νεοεγγραφόμενα μέλη πέραν του ποσού των 10 ευρώ της εγγραφής)

γ. Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη στην Αττική και όπου αλλού υπάρχουν Τμήματα του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές (2011) είναι ταμειακώς εντάξει τουλάχιστον έως το 2010. Συνεπώς οφείλουν συνδρομές γιά τα έτη 2011, 2012, 2013 δηλαδή 3χ5=15 ευρώ οι άνω 5ετίας, 3χ2,5= 7,5 ευρώ οι κάτω πενταετίας από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου και 3χ1,25= 3,75 ευρώ οι κατά δήλωσή τους άνεργοι.

δ. Οι συνάδελφοι στις περιοχές που υπάρχουν σύλλογοι και όχι τμήματα και επίσης όποιοι συνάδελφοι δεν ψήφισαν κατά τις προηγούμενες εκλογές (2011), για να είναι ταμειακώς εντάξει θα πρέπει να πληρώσουν για τα έτη 2010, 2011, 2012, 2013, δηλαδή : 4χ5 = 20 € οι άνω 5ετίας ή 4χ2,5=10 € οι κάτω 5ετίας ή 4χ1,25=5€ οι άνεργοι.

ε. Η ταμειακή τακτοποίηση των ήδη εγγεγραμμένων μελών μπορεί να γίνει μέχρι και την ημέρα των εκλογών στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα που θα ψηφίσουν οι συνάδελφοι.


Υποψηφιότητες για τις εκλογές

Οι υποψηφιότητες πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 στις 9:00 πμ.

Για διαθεσιμότητες υποψηφιοτήτων με τα ψηφοδέλτια της Συσπείρωσης Αριστερών Αρχιτεκτόνων αλλά και στήριξης επικοινωνήστε με το mail sam@tee.gr ή με το facebook. 


Τόπος διενέργειας εκλογών
 
Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και από ώρα 9.00 -  20.00 (άρθρο 11 παρ. 1).
  • Οι συνάδελφοι της Αττικής θα ψηφίσουν στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα, 1ος όροφος).
  • Οι συνάδελφοι των Περιφερειών θα ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειάς τους που θα ανακοινωθούν έγκαιρα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
  • Ειδικά για τους συναδέλφους της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες & Δωδεκάνησα) και Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος & Σάμος) επιτρέπεται να ψηφίσουν σε ειδική κάλπη και στην Αθήνα (εννοείται εκτός από τα εκλογικά κέντρα που υπάρχουν στην Περιφέρειά τους).

Προσοχή: Οι συνάδελφοι ψηφίζουν μόνο στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν. 


Οδηγίες για την εγγραφή νέων μελών

Για να γραφτείτε στο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση που ακολουθεί (στο τέλος της σελίδας) να καταθέσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να εξοφλήσετε την εγγραφή σας (10 ευρώ) 
  

Η εξόφληση μπορεί να γίνει

α) στα γραφεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ,
β) με ταχυδρομική επιταγή, ή
γ) στο λογαριασμο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος 146/480197-02 (IBAN: GR9401101460000014648019702), δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου ΤΕΕ ώστε να πιστωθεί η συνδρομή σας.
Τέλος, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να μας φέρετε ή να μας στείλετε τα παρακάτω:
- τη συμπληρωμένη αίτηση,
- το καταθετήριο της τράπεζας (γράφοντας ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου ΤΕΕ),
- μία απλή φωτοτυπία του πτυχίου σας.

 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Συλλόγου.
 
Γραφεία ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ
 
Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι
10555 - Αθήνα
Τηλ. 210 3215146
Fax: 210 3215147
E-mail: info@sadas-pea.gr

Ώρες λειτουργίας: 9.00 - 15.00 καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
msword
168 kB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου